Powinien pojawić się na stronie taki dział, gdzie będziemy polecać gry nie wydawane w Polsce, albo całkowicie darmowe, albo wogóle rozprowadzane tylko w internecie. Niektóre nie są wogóle promowane, a dobre.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Maj 2004 Posty: 255 Skąd: Włocławek
Wysłany: Nie Wrz 04, 2005 4:50 pm
Czołem!
Ciekawy pomysł. Kwestia tylko, czy zamieszczane materiały będą miały postać krótkich informacji na temat gry, czy też to będą recenzje tych gier. A może i to i to? I podstawowa sprawa-kto by przygotowywał te materiały? Są jacyś chętni?
Pozdrawiam!
P.S. Nazwa działu "Sztab poleca" jest dobra:) Dobry lep na potencjalnych gości. Pewni tego, że są tu same strategie z pierwszych szpalt czasopism, a tu niespodzianka. Gry nieznane szerszym kręgom graczy w naszym kraju, a równie ciekawe.
Powinien pojawić się na stronie taki dział, gdzie będziemy polecać gry nie wydawane w Polsce, albo całkowicie darmowe, albo wogóle rozprowadzane tylko w internecie. Niektóre nie są wogóle promowane, a dobre.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Paź 2004 Posty: 842 Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Nie Wrz 04, 2005 7:32 pm
Ja mógłbym polecić całkowicie darmowego (ale tylko do stycznia ) MMORPG'a pt. Anarchy Online. gra jest niesamowita, ma ogromny świat sci-fi 3D i można go ściągnąć i grać za darmo. Co prawda każdy dodatek jest już płatny i za granie w niego należy płacić abonament, niemniej jednak sama wersja podstawowa moze wystarczyć na tysiące godzin (i to nie jest przegięcie).
Ale jeśli chodzi o gry stricte strategiczne to możemy mówić tylko o tych bardzo starych, bo z reguły tylko te są darmowe.
I wydaje mi się, że w dziale Sztab poleca powinna być każda naprawdę dobra gra - naturalnie mogłob to wpłynąć na jakieś korzyści w sensie przychylność dystrybutora w zamian za umieszczenie okładki jego produktu w tym dziale - oczywiście jest to sfera już bardziej "komercyjna", a nie wiem czy jest to przedmiotem rozważań
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 10:55 pm
Jeżeli tak to możemy też utorzyć rubryczke sztab przestrzega
to wcale nie jest głupi pomysł. Stworzylibyuśmy subiektywna lekko co prawda ale np liste gier nie wartych uwagi i szmalu np TAKI GOLEM wiecie coto??? a to poszperajcie w sieci to jest clasz 2 zaczęty okolo 9 lat temu wydany dziś za jedyne 29 zloty:_:)
Pierwsza propozycja - duże i skomplikowane. Battle for Wesnoth
Niezwykle ciekawa i rozbudowana darmowa strategia turowa. Na pierwszy rzut oka podobna do Fantasy General, ale ma masę oryginalnych elementów (na przykład charakter jednostek i podział na dzień i noc). Na dniach wyszła z bety (która trwała ze 2 lata).
4 kampanie (plus kilka dodatkowych do ściągnięcia), dużo dodatkowych map, multiplayer, dużo ras i stada jednostek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum