gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Worms
Autor Wiadomość
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 9:06 pm   

spiderlo, this is f*****g imposible!

Podaj konfigurację sprzętową tego lapka?
 
 
   
Poziom: 34 HP   4%   129/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
spiderlo 
Szeregowy
Spiderlo


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 309
Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 10:33 pm   

Niestety, gra się włącza, ale po przejściu w tryb rozgrywki pojawia się czarny ekran.
Wormsy słychać, ale ktoś zaatakował je bronią "ciemności absolutne", że nawet kursora nie widać:(

W tym tygodniu napiszę dokładną konfigurację - piszę teraz z innego komputera a nie pamiętam podzespołów..
W każdym razie to laptop 2-letni, Gateway, z procesorem Corel Duo i kartą Radeon, 3 GB RAM i systemem Vista (może to problem).
 
   
Poziom: 16 HP   1%   5/556
   MP   100%   265/265
   EXP   43%   17/39
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 6:28 pm   

spiderlo, to będzie zdecydowanie główny problem - tylko teraz pytanie, czy masz Vistę x32 czy x64 - ta druga jest bardziej problemowa.
Moja rada? zassaj jakieś portable'a/RIPa, ewentualnie poszukaj jakiejś łatki - dla tak popularnej gry musi jakaś istnieć ;)
Ewentualnie ustaw koligację tylko dla jednego procesora - to czasami pomaga bo starsze aplikacje mają problemy z dwurdzeniówkami. Jak to zrobić? Odpal Wormsy, zminimalizuj do paska, otwórz menadżer zadań, wejdź w procesy, odnajdź konkretny proces (np. worms.exe), ppm na niego i na samym dolę będziesz miał ustawienie koligacji procesorów - otworzy Ci się okienko a tam dostępne (w twoim przypadku) bodajże 3 "ptaszki" - CPU 0, CPU 1 i CPU 2, albo 2 - CPU 0 i CPU 1. Wszystkie będą zaznaczone - wybierz sobie jeden i ten zostaw (dowolny) a resztę odznacz, daj ok i zamknij menadżer.
 
 
   
Poziom: 34 HP   4%   129/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2699
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:56 am   

A może celem powrotu do dwuwymiaru warto byłoby zainwestować w Reloaded - http://sztab.com/news,Dwu...4%85c,5075.html ?
_________________
Sapere aude, Gość!
 
 
   
Poziom: 41 HP   5%   268/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   39%   70/177
Herakles135 
Szeregowy


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 6
Skąd: Chorzów
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 2:50 pm   

Ja Tam kocham worms Armageddon :twisted:
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
anime, opowiadania
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9