Nadchodzą świeta i sądzę, że w związku z tym powinniśmy podjąć jakieś kroki w stylu napisania okolicznościowego artykułu.
Oczywiście nie musi to być "opowieść wigilijna" zawierająca opis swoich "12 dań", ale także coś bardziej związanego z grami.
Najlepsze strategie na święta ? - czemu nie. Co prawda RTS Arena już stworzyła taki "katalog", ale to nie powód, abyśmy my nic nie robili.
Widzę to w formie krótkiej recenzji każdego chętnego, który poleciłby jeden z dostępnych w powszechnej sprzedaży tytułów - co w nim jest takiego fajnego, na jakie aspekty gra kładzie nacisk (taktyka, ekonomia?), dla graczy w jakim wieku jest skierowana itp.
Tylko błagałbym, żeby z recenzji nie wyszła broszurka spisanych w punkcie zalet i szczegółów technicznych .
Prosiłbym także o rzetelność - porządne przemyślenie czy ta gra nie ma przypadkiem zbyt wielu wad i nie jest przekombinowana, czy nie lepiej kupić jej poprzednie części lub podobną grę albo czy zabawa z nią nie będzie zbyt krótka.
Medieval II dostał u nas potężną ocenę, podczas gdy społeczność fanów TW jest raczej zażenowana ilością błędów. Podobnie X3: Reunion dostał w prasie dość słabe oceny, ze względu na przymus użerania się ze sterowaniem. Nie jest to żaden przytyk w stronę ich autora ani zakaz stawiania dobrych ocen albo apel o trochę większość krytyczność.
A może ktoś ma inny pomysł? Rok temu coś mieliśmy robić i nie wypaliło. Warto by się postarać, aby Sztab miał na święta coś więcej niż lay out ze śniegiem i reklamy prezentów.
PS
Prosiłbym zainteresowanych, a liczę, że tacy się pojawią, o nadesłanie prac najpóźniej do poniedziałku wieczorem.
Sądzę, że wystarczy opis 1-3 gier i 2000 znaków na opisanie jednego tytułu
(żeby nie przywoływać tu każdej fajnej strategii sprzed 5 lat, do kupienia za 20zł i, żeby nie wyszedł z tego zbyt długi, nieprzystępny do czytania klocek :])
_________________ et nunc erudimini qui iudicatis terram
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Paź 2004 Posty: 843 Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 4:16 pm
A o tym nawet nie pomyślałem, ale to już leży w gestii Mao .
Teoretycznie artykuł jest artykułem i wg regulaminu są za niego przyznawane punkty, ale prosiłbym chętnych, aby bardziej sugerowali się samą ideą niż ewentualnymi profitami
Pomógł: 10 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 1021 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 11:04 am
Ja się niestety nie wyrobię z sąsiadami więc napisze tylko o Antologii - tylko to będzie raczej w formie promowania "specjalnej oferty" wypisałem tam wszystkie zalety jakie posiada produkt i go opisałem.
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 12:59 pm
Spoko, moze być sama Antologia, po prostu napiszesz 3x pół strony o W2, SC i D1.
Mam jednak pewne obawy.
Nie chcę, aby artykuł nosi jakiekolwiek znamiona promocji. Jest OK jeśli piszemy, że świetna gra, a dodatkowy atut to niska cena (oczywiście detaliczna, nie znaleziona na Allegro czy w e-sklepie). Ale, żeby nie wyszła z tego ulotka reklamowa wypunktowanych zalet.
Mam nadzieję, że wiemy o co chodzi .
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 6:14 pm
Serdecznie przepraszam tych, którzy coś napisali i zostało to zaakceptowane, ale dałem ciała grzesząc kiepską pamiecią i zapomniałem, że wygospodarowanie chociaż godziny na korektę i publikację jest wyjakowo trudne. Akurat mi się złożyło tak, że od jakichś 4 dni zasuwam cały czas.
Niemniej jednak artykuł pojawi się tak szybko, jak będę mógł to zrobić. W końcu sporo osób dostaje prezent w formie "weksla na grę", którą kupi samodzielnie dopiero po świętach.
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.