gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
tu wpisujcie zauwazone błędy na stronie.
Autor Wiadomość
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2700
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Czw Lis 25, 2004 1:22 am   

Ajmdemen napisał/a:
Ponadto polecałbym dokładniejsze sprawdzenie samej recenzji Rome'a, nie jestem może ekspertem, ale pamiętam, że zauważyłem sporo błędów (głównie stylistycznych i logicznych)


Prosze o przeslanie zauwazonych bledow. Przed chwila przeczytalem owa recenzje po raz kolejny i nie mam wiekszych zastrzezen do swej pracy.

Pomijam fuckt, iz bledow stylistycznych( poza razacymi) oraz ewentualnych logicznych nie mozna zmienic bez kontaktu z autorem( i jestem w tym aspekcie konsekwentny - sam musisz przyznac) - a ja mialem to zrobic na "zaraz-teraz".
 
 
Poziom: 41 HP   4%   215/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   40%   71/177
Ajmdemen 
Generał


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1198
Wysłany: Czw Lis 25, 2004 2:46 am   

sorki, nie chciałem żadnych kłopotliwych sytuacji- po prostu przeczytałem recenzję i chciałem pomóc- rozumiem że nikt nie jest doskonały i każdemu zdarzają się błędy, szczególnie gdy działa sam lub z niewielką pomocą. Apelowałbym o ograniczanie jakiś kar- chyba mijają się z celem, bo motywować nikogo bardziej nie trzeba, raczej byłoby to szukanie kozła ofiarnego. Jutro albo pojutrze postaram się wyliczyć błędy :) teraz jestem trochę za wesoły ;) zresztą w jakim mogę być humorze będąc na nogach o tej porze :)

hehe, wybaczcie ten ostatni komentarz- postaram się unikać pisania na forum po powrotach z imprez :)
 
 
Poziom: 30 HP   2%   46/2333
   MP   100%   1114/1114
   EXP   17%   17/99
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 11:31 am   

Co prawda nie jest to błąd, ale wydaje mi się, że zapowiedź D-Day jest nieco nieczytelna. Znaczy tekst na stronie jest ciut za mocno zbity jak dla mnie i ciężko strasznie się go czyta, odrzuca już na pierwqszy rzut oka. Proponowałbym zwiększyć odstęp między akapitami, może troche czcionkę podrasować, żeby odstępy były większe, albo co.

***

Poza tym nie bardzo rozumiem jak to jest z tym konkursem. Najpierw napisane jest, że:
Cytat:
wystarczy odpowiedzieć prawidłowo na pięć poniższych pytań


A następnie wypisane są pytania konkursowe ponumerowane od 1 do 6, których (jak łatwo się domyślić) jest 6. Może autor chciał napisać, że wystarczy odpowiedzieć prawidłowo na 5 z 6 poniższych pytań?? (regulaminu konkursu nie czytałem, więc nie wiem)
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Kahzad
Kapitan
Architekt Tonalny


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 321
Skąd: z gór....
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 8:01 am   

Prosiłbym o uaktualnienie kwestionariusza oraz poprawienie kilku drobnych błędów (pisze się Athlon a nie Atlon).
Uaktualnienie, czyli:
Ad. Twój obecny komputer PC:
Dodanie do listy procesorów 64 bitowych oraz poprawienie Atlon-Athlon,
można by też rozróżnić Athlony i Atholny XP

Ad. Twój ulubiony (-a/-y)
w opcji: Gatunek Muzyki można by dopisać reggae a przy disco polo wyrzucić ten znak zapytania. Żyjemy w kraju tolerancyjnym. Chyba....?

Ad. O Internecie
W Łącze się najczęściej dodać opcję jestem cały czas podłączony.
A w Łącze się za pomocą - Kawiarenki (?) dziwnie do brzmi jak dal mnie, można by dodać Neostradę, bo ostatnio się pojawiła tak możliwość....


I to chyba wszystko....
 
Poziom: 16 HP   0%   0/556
   MP   100%   265/265
   EXP   74%   29/39
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 1:21 pm   

Oto, jaka ciekawa rozmowe przed chwila przeprowadziłem na gg:
Cytat:
3079555: (13:08)
siemasz
Ja: (13:08)
no siemanko
a kto to?
3079555: (13:08)
mam do ciebie jedno pytanko
Ja: (13:08)
(nie mam Cie na liscie)
3079555: (13:09)
bylem na waszej stonie SZTAB WETERAnOW
i mam taki problemik
Ja: (13:09)
no mów
3079555: (13:10)
gram w divinity divine i nie moge przejsc jednej misji i jak na zlos nie moge otworzyc warezj solucji
Ja: (13:10)
hmm
zobacze co jest
(13:12)
rzeczywiście
wrzucone są tylko pierwsze strony każdej z części
zgłaszałeś to na forum??
3079555: (13:12)
no wlasnie ale wczesniej dzialalo
Ja: (13:12)
hmm
3079555: (13:13)
a mozeszmi jeszcze powiedziec jak przejsc jedna misjie
Ja: (13:13)
ok
3079555: (13:13)
bo stanolem w ty m punkicie i nie moge wysjsc
Ja: (13:13)
mam dla Ciebie radę na teraz
3079555: (13:13)
jetem w domu warjiatow
Ja: (13:13)
a zgłosze to na forum żeby to zrobili
3079555: (13:13)
slucham
Ja: (13:13)
otóż wszystko jest dobrze, tylko adres w linkach jest zły
(13:14)
i gdy klikasz na link, to wyskakuje Ci adres:
3079555: (13:14)
tak
Ja: (13:14)
http://sztab.gry-online.p...-solucja-3.html
na przykład taki
(13:15)
teraz, będzie to działać, jeżeli zamiast sztab.gry-online.pl
wpiszesz www.sztab.com
i tak powinno byc z każdym adresem
zas co do samej gry, to niestety nie moge Ci pomóc
ponieważ nie grałem :)
3079555: (13:16)
a no dzieki i postarjcie sie to naprawic bo macie naprawde zajebista sronke
Ja: (13:16)
ok, spoko
dzięki za komplement :)
zapraszam na forum
3079555: (13:16)
dzieki pozdowienia
dzeki rowniez zegnam


Milo uslyszec czasem cos milego, a ten blad faktycznie nie powinien wystapic.
P.S.
Sorki, ze to tyle miejsca zajmuje.
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Wto Gru 28, 2004 11:44 am   

To musiał korzystać z IE. Inaczej wogule by nie wszedł. :lol:
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 12:22 am   

Przyszedl do mnie email z wiadomoscia, ze czeka na mnie na forum wiadomosc prywatna. Po wcisnieciu linka w tej wiadomosci, wyskoczyl mi w IE nast. komunikat:
"message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?"
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 10:04 pm   

Po prostu jest wpisany przy wysyłaniu maili z info o odpowiedzi zły adres. Powinien być początek http://sztab.gry-online.pl/ a zupełnie inny.

Aby ominąć błąd należy skasować cały początkek i wpisać to co wida wyżej :].
Choć mam nadzieję, że omijanie błędów to tymczasowa sprawa :>.
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
MAO 
Marszałek


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 1200
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Sty 24, 2005 10:19 am   

Webmastera, pol krolestwa i corke oddam za kumetego webmastera

:) .

Co do bledow- nie poprawialismy ich bo strona juz w listopadzie miala byc zrobiona od nowa.

Miala... :( .

Obiecuje jednak iz najpozniej w marcu wszystko bedzie juz dzialac w 100%. Tymczasem zglaszajcie dalej bledy, Kull z radoscia je poprawi.

Prawda Kull ? :) .
 
Poziom: 30 HP   2%   46/2333
   MP   100%   1114/1114
   EXP   19%   19/99
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 11:33 pm   

A stronka nadal działa tylko pod IE.
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Sty 29, 2005 10:49 pm   

Hmm... Podeslano mi informacje, ze nie dzialaja statystyki na naszej stronce wraz z takim linkiem:
http://stat.webmedia.pl/cgi-bin/anal?svv
(link do "stat 4 u" z buttona po lewej stronie)
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Sty 30, 2005 1:16 am   

Może kod się uszkodził :?: Mi się to też zdarzyło. Trzeba zprowdzić w mailu i poprawic.
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Simon
Major


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 204
Skąd: Inowrocław
Wysłany: Sob Lut 05, 2005 9:21 pm   

Ja, jak zwykłe, nie na temat, ale, moim zdaniem, nie opłacało się tworzyć na to nowego tematu [a może takowy jest a ja go nie widzialem].
Chciałem spytać kto ma "kontrole" nad strona, czyli kto ma hasło i login, by móc dodawać nowe newsy, recenzje, grzebać w kodzie strony?
Wiem, ze ma je Klemens [który - jak pisze na gg - wróci dopiero 19], ma chyba tymczasowo nieobecny KULL, ale kto jeszcze? Inquistor?
Pytam, ponieważ gdybym w tej chwili chciał dodać jakieś newsy jak najszybciej, to nie mam sie [tak, jak i inni] do kogo zwrócić. Może powinniśmy powiększyć ekpie mającą dostęp do kodu naszej strony o jakieś 2, znające się na html, osoby? Wówczas moglibyśmy szybciej aktualizować strone i zniwelować do (możliwego) minimum :P takie niespodzianki, jak m.in brak osób, które mogą dodać coś na strone.
 
 
Poziom: 13 HP   0%   0/370
   MP   100%   176/176
   EXP   33%   10/30
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Sob Lut 05, 2005 10:02 pm   

Proponowałbym przerobić strone na portal. Albo zainstalować skrypt dodający newsy.
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Simon
Major


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 204
Skąd: Inowrocław
Wysłany: Sob Lut 05, 2005 10:23 pm   

To będzie, w przyszłości, ale nie znamy dokładnej daty - o czym już rozmawialiśmy. I właśnie z tego powodu może warto chociaż na te ostatnie kilka miesięcy, a może niestety jednak na dłużej, udostępnić strone dwu kolejnym osobom...?
 
 
Poziom: 13 HP   0%   0/370
   MP   100%   176/176
   EXP   33%   10/30
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
opowiadania, forum anime
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9