Znalezionych wyników: 179
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zabawa w skojarzenia |
Krzak
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 14299
|
Forum: Off Topic Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 7:30 pm Temat: Zabawa w skojarzenia |
kobiałki -> truskawki ;P |
Temat: Książka zażaleń |
Krzak
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 12683
|
Forum: O forum Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 7:25 pm Temat: Książka zażaleń |
Backside napisał/a: | Niestety, ale system profilu nie działa poprawnie.
A dokładniej - nie mogę wprowadzić w nim żadnych drobnych zmian.
Powód? "Pole oznaczone * wymagają uzupełnienia".
Tak więc bez względu na to czy wpiszę stare hasło, stare i potwierdzone hasło czy stare, nowe i potwierdzone hasło, nic się nie da zmienić |
Hej!
Ja też ostatnio się z tym przez sekundę męczyłem ostatnio, po czym zauważyłem, że nie mam wprowadzonej płci - gdy to zmieniłem wszystko zaczęło działać poprawnie, zresztą system mnie o tym powiadomił za pomocą czerwonej gwiazdki przy tym polu, wystarczyło tylko trochę lepiej sie przypatrzyć formularzowi |
Temat: Zjazd Sztabu VVeteranow 2005 |
Krzak
Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 41502
|
Forum: Archiwum Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:42 pm Temat: Zjazd Sztabu VVeteranow 2005 |
ha! (okrzyk wywołany radością pisania znowu posta na forum Sztabu)
moje plany na wakacje się radykalnie zmieniły.
cały lipiec pracuję w łodzi, urlopu nie dostanę, po czym wyjeżdżam na kujawsko-pomorskie (wczesniej być moze do gliwic) i wracam jakos 18 sierpnia.dopiero wtedy będę mógł gdizekolwiek wyjechać.
Pozdrawiam
Krzak - z nienacka z zaświatów ;P |
Temat: avatary - jaka opinia forumowiczy? |
Krzak
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 11955
|
Forum: O forum Wysłany: Czw Kwi 28, 2005 11:53 am Temat: avatary - jaka opinia forumowiczy? |
Moim zdaniem powinny zostać obecne odznaczenia. Ja osobiscie na avatary i tak nigdy nie zwracam uwagi, tylko czytam ksywki, tymbardziej, ze czesto sie zdarza, ze kilka osob ma ten sam avatar, badz bardzo podobny. Poza tym odznaczenia mówią o stopniu jaki posiada osoba się wypowiadająca, co w pewnym stopniu daje informacje o wiarygodnosci, czy tez ... hmm ... brakuje mi slowa, wiec przyklad:
Powiedzmy, ze osoba nie bedaca Sztabowiczem wchodzi na forum i widzi dwie wypowiedzi na jeden temat. Pierwsza powiedzmy od Andrew_wojownika, a druga od Klemensa. Jezeli zalozymy, ze mamy awatarki, to dla naszego goscia te dwie wypowiedzi bede "rownowazne", a jezeli teraz zostaniemy przy odznaczeniach, to od razu wiadomo, kogo nalezy sie sluchac
Mam nadzieje ze to troszke rozjasnia moja idee. Sorki rowniez za uzycie autentycznych nickow, ale jest to znacznie bardziej oddzialywujace, niz gdybym mial wymyslac i opowiadac o dwoch "wirtualnych" uzytkownikach. |
Temat: Błąd |
Krzak
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 26203
|
Forum: O forum Wysłany: Pią Mar 18, 2005 7:16 pm Temat: Błąd |
No i żeby nie przeklnąć - fuck!!
Rzadko mi sie zdarza byc zirytowanym, ale cos takiego mnie poprostu doprowadza do szalu.
Ciezko ostatnio u mnie z czasem, ale dla Sztabu zawsze gdzies cos wygospodaruje, jesli nawet nie pisze w zadnym temacie, to zawsze sie staram wszystkie czytac. Staram sie, bo ku$@$@ nie zawsze moge ze wzgledu na ten wkur%# blad, ktory zdaje sie kiedys raportowalem.
Otoz wszedlem sobie na strone Klubu Sztabu, czytam o kontach, bazgrnalem cos, poczym klikam na link, zeby wyjsc oczko wyzej, patrze a tam wszystko oznaczone jako przeczytane, wychodze kolejne oczko wyzej i sie okazuje, ze niby przeczytalem juz wszystko!
Ehh... gdybym byl na biezaco, to zapewne nie mialbym problemu z wytropieniem ostatnich wypowiedzi, ale w mojej sytuacji, to jest to praktycznie niemozliwe - musialbym przegladac wszystkie tematy i czytac od poczatku, zeby sobie przypomniec, czy juz je czytalem, czy tez nie - paranoja!!!
Musialem sie wyzalic, bo mnie to strasznie zirytowalo, mam nadzieje, ze ktos bedzie w stanie sie z tym uporac i poprawi ten blad. Moze gdy sie w koncu sam naucze PHP, to sam go wytropie, ale w tej chwili mam naprawde zapchany kalendarzyk (choc nauka PHP jest w nim zawarta, ale jest dosc daleko na liscie priorytetow) i raczej szybko to sie nie stanie. |
Temat: Rosja vs USA |
Krzak
Odpowiedzi: 109
Wyświetleń: 40202
|
Forum: Historia Wysłany: Pią Mar 11, 2005 3:17 am Temat: Rosja vs USA |
Ja, podobnie jak Ajmdemen uważam, że obecnie lepszym dla USA rywalem bylyby Chiny. Tam, podobnie jak w Rosji na wojsko kasa zawsze jest. Chinska armia jest liczna. Co prawda dokladnych (pradziwych) liczb pewnie nikt nie zna, ale sądze, że jest liczniejsza jeszcze od rosyjskiej. O technologii używanej w wojsku chinskim nie wiem praktycznie nic, ale sadzac po tym, ze Chiny maja obecnie juz swoja wlasna agencje kosmiczna i wysylaja ludzi w kosmos na wlasna reke (na co do niedawna bylo stac tylko amerykanow), bron masowego razenia tez maja. |
Temat: Zjazd Sztabu VVeteranow 2005 |
Krzak
Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 41502
|
Forum: Archiwum Wysłany: Czw Mar 10, 2005 4:01 pm Temat: Zjazd Sztabu VVeteranow 2005 |
1. Czy przybyl(a)bym na Zjazd, gdyby mial miejsce w( do uzupelnienia przy kazdym podpunkcie: tak, nie, nie wiem):
a) Warszawie TAK
b) Poznaniu TAK
c) Wroclawiu TAK
d) Krakowie? TAK
2. Ile dni powinien trwac Zjazd( do wyboru: 1 dzien tudziez 2 dni)? 1
3. Czy przybyl(a)bym na Zjazd, gdyby ten odbyl sie w( do uzupelnienia przy kazdym podpunkcie: tak, nie, nie wiem, ewentualnie jakies bardziej
szczegolowe uwagi):
Cytat: | W tej chwili nie mam jeszcze zielonego pojęcia, jak wyglądać będą moje tegoroczne wakacje - być może wyjadę na zarobek do Irlandii, a być może, że będę spędzał czas w towarzystwie gości z Microsoftu uczeszczając na różne szkolenia, a może też nic nie będę robił ciekawego - i wtedy napewno przyjadę. |
Wyklarowly sie moje plany na wakacje - poczatek sierpnia 4-15 jestem niedostepny (ITC Summer Meeting Lodz; takie wydarzenie z BEStu - www.BEST.eu.org) wczesniej jakies 2 tygodnie tez raczej ciezko - jako organizator bede troche zajety, ale na jeden dzien - spokojnie. Nie wiem jednak dokladnie, bo pewnie bede tez chcial wyjechac gdzies, ale to pewnie juz po tym.
4. Czy mial(a)bym jakies problemy ze zorganizowaniem srodkow finansowych na Zjazd( do wyboru: tak, nie, nie wiem)? RACZEJ NIE
5. Czy w razie odleglego miejsca Zjazdu moge sie obawiac negatywnej reakcji rodzicow( to nic wstydliwego) etc.( do wyoru: tak, nie, nie wiem)? NIE, raczej powstrzymają mnie zbyt wysokie koszty podróży.
6. Na ile procent oceniasz prawdopodobienstwo Twego przyjazdu na Zjazd( zalezne od determinacji, ewentualnych planow wakacyjnych itp.)? zmienilo sie do50-100%
7. Jak Twoim zdaniem powinien przebiegac ow zjazd, w jakiej formie powinnismy spedzic ow czas, jakies szczegolne propozycje( vide np. rozegranie meczy pilki noznej etc.)?
Jestem przeciwny wszelkim wysiłkom fizycznym - to będzie lato, należy więc się spodziewać upałów, do tego wozić ze sobą cały ten "sprzęt" na jeden dzień - zbyt duże niewygody, a do tego mało strategiczne
8. Uwagi ogolne -
Cytat: | Jeżeli o mnie chodzi, to naprawde nie mam pojęcia, jak będą wyglądać moje wakacje w tym roku, może być przeróżnie, ale jeśli tylko nadarzy się możliwość, to z pewnością z niej skorzystam. |
Juz jako takie pojecie mam, wiec tymbardziej z checia przyjade.[/quote] |
Temat: Projekt Strategii Idealnej |
Krzak
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 9063
|
Forum: Sztab VVeteranów - artykuły Wysłany: Sro Mar 09, 2005 2:50 am Temat: Projekt Strategii Idealnej |
no widzisz, ja dokładnie tak samo to widze
i w momencie, kiedy t owszystko byloby OK, moznaby bylo dodawac magie (ewentualnie nie dodawac wcale, ale moim zdaniem to wprowadza multum nowych mozliwosci, ktore ogromnie wzbogacalyby rozr(g)rywke) |
Temat: Projekt Strategii Idealnej |
Krzak
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 9063
|
Forum: Sztab VVeteranów - artykuły Wysłany: Wto Mar 08, 2005 11:26 pm Temat: Projekt Strategii Idealnej |
Nie jest to może artykuł, ale właśnie mi się coś przypomniało i postanowiłem, że nie moge tego tak po prostu zostawić, dlatego postanowiłem napisac wszystko za pamięci.
Otóż, jak łatwo sie domyslic chodzi o "Projekt S.I.". Chyba czas najwyższy wrócić do tego szczytnego pomysłu i go wskrzesić. Jakby nie patrzeć jestem obiecującym kandydatem na informatyka-programistę i nie mogę tak zwyczajnie zostawić. Musimy to zrobić! Choćby za pare lat, ale w końcu nam sie uda, albo nie jestem Krzak .
Nie wszyscy są tutaj informatykami, nie musza więc tego wiedzieć, ale bardzo (przez duże BAAAAAAARDZO) ważną fazą każdego projektu jest część projektowa (heh, chyba się powtarzam ciut). W każdym bądź razie musimy najpierw wszystko bardzo dokładnie przemyśleć, opracować i zaplanować. Dobry plan to absolutna podstawa rozpoczęcia jakiegolwiek kodowania, zaś błąd popełniony w projekcie kosztuje mnóstwo i na ogól jest już niemal niemożliwy do naprawienia.
O.K. Koniec już tego gadania o niczym, przejdźmy do rzeczy.
Powinniśmy zacząć od ogólników. Oto moje propozycje:
- ściśle określona rola gracza (albo jest się królem, albo dowódcą armii, albo oficerem, albo gubernatorem, ale nie wszystkim na raz)
- świat fantasy na modłę AD&D, ale początkowo bez magii, którą można by póżniej dodać (mozna początkowo projektować wszystko bez magii, powiedzmy coś jak średniowiecze, ale z różnymi rasami)
- realne rozprzestrzenianie sie informacji - odpowiednie opóźnienia, realny czas na przejście wiadomości, różne systemy ich przekazywania
- dokładnie zaplanowany i odwzorowany sposób zachowanie się wojska - morale, zaopatrzenie, wpływ dowódców (charyzma) na zachowanie wojska, wpływ aktualnej sytuacji, ... krótko mówiąc chciałbym, aby w grze było widać wszystko to, o czym pisze Sun tzu w swej książce.
Są to wszystko moje propozycje możliwie ogólne, które chciałbym poddać dyskusji. Oczywiście oczekuje również na Wasze pomysły i kontrpropozycje.
Krok po kroku do wszystkiego dojdziemy
W oczekiwaniu na oficjalną odpowiedź mianuje się samozwańczym koordynatorem tego projektu i jedyną osobą uprawnioną do podejmowania wiążycych decyzji (oczywiście oprócz MAO), jednak wyższy rangą mogą to zawsze zmienić |
Temat: "hirosy" 3 |
Krzak
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 18331
|
Forum: Gry strategiczne - turowe Wysłany: Sro Lut 02, 2005 10:41 pm Temat: "hirosy" 3 |
LoL, Andrew, you're a noob. If you don't know what's that than see this.
Sorry for the spam guys, but I couldn't stop it. |
Temat: Rome: Total War |
Krzak
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8396
|
Forum: Gry strategiczne - turowe Wysłany: Sro Lut 02, 2005 10:31 pm Temat: Rome: Total War |
Kizik napisał/a: | Ja krótko. Raczej uważam ,że to jest rts z elementami turówki. |
Warto by było, byś uzasadnił swoje zdanie. W ten sposób właściwie nic nie wnosisz do dyskusji. |
Temat: problemy z forum? |
Krzak
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6858
|
Forum: O forum Wysłany: Pon Sty 31, 2005 3:10 pm Temat: problemy z forum? |
O, jeszcze do tego mnie wylogowało! |
Temat: America's Army |
Krzak
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8246
|
Forum: Inne gry Wysłany: Pon Sty 31, 2005 1:44 am Temat: America's Army |
Ja daję grę maksymalną note jakąś się da. Powód? Jest to moim zdaniem najlepsza gra w swym gatunku i naprawdę nie wierzę w to, że może się nudzić. Ja od jakieś 1.5 roku z duzymi przerwami grywam non-stop na jednej (czasem i dwóch) mapie i do tej pory mi się nie nudzi (plansza, a co dopiero gra). Gra ma świetny engine (pozwalał spokojnie grać na WinXP postawionym na Duron 850Mhz, Geforce 2MX32MB, 256MB RAM przy srednich ustawieniach i rozdzielczosci 800x600), dopracowaną fizykę, dużo serwerów, dobrą ochroną anty-czitową, no i przede wszystkim zabójczy realizm, a do tego jest kompletnie za darmo (FREE). Czego chcieć więcej?
Jeżeli czasem chcesz się oderwać na chwile od strategii i rozluźnić przy czymś mniej wymagającym, a Quake i UT to dla Ciebie obraza wszelkeij integliencji, to szybko instaluj AA - nigdy już nie wrócisz do CS'a. |
Temat: Gry roku 2004!! |
Krzak
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5905
|
Forum: Inne gry Wysłany: Pon Sty 31, 2005 1:34 am Temat: Gry roku 2004!! |
A kiedy wyszedł Rome? jeśli jeszcze w 2004 to ja oddaje swój głos na niego. Wszystkie głosy, bo w innych grach już kompletnie się nie orientuje. Ewentualnie na Americas Army jeszcze. |
Temat: Książka zażaleń |
Krzak
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 12683
|
Forum: O forum Wysłany: Pon Sty 31, 2005 1:32 am Temat: Książka zażaleń |
A ja chciałbym złożyć zażalenie na adminów, że jeszcze tego wątku nie usunęli. Bezsensu zostawiać coś takiego na forum |
|
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|