gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy z CIV IV
Autor Wiadomość
anteck
Szeregowy


Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 12
Skąd: Swarzędz
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 12:47 pm   Problemy z CIV IV

Witam.
Mam problem z grafiką w civ 4 - podczas wyświetlania Wonder Movie zamiast animacji [ filmiku ] mam same 'śmieci'. Podobnie dzieje się podczas rozmów z innymi cywilizacjami - zamiast wyrenderowanej postaci przywódcy często [ choć nie zawsze ] mam czarne tło.

Całość biega na :
Athlon 1600+
512 MB RAM
Radeon 9600

Patch do civ IV zainstalowany.

Czy ktoś też tego 'doświadczył' czy tylko ja jestem 'wybrańcem' :)
 
 
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   25%   2/8
Irek_z_Kowal
Szeregowy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 69
Skąd: Kowale
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 9:40 am   

Sprzęt mam prawie identyczny i u mnie wszystko gra, więc to nie w tym problem. Podobno patch miał naprawiać błędy związane z kartami ATI. Na Twoim miejscu spróbował bym zainstalować najnowsze sterowniki, dokładny opis masz na http://www.2kgames.com/civ4/support_ati.htm
 
 
Poziom: 7 HP   0%   0/130
   MP   100%   62/62
   EXP   25%   4/16
anteck
Szeregowy


Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 12
Skąd: Swarzędz
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 12:12 am   

Chyba czeka mnie reintastalka systemu.

Tylko boje sie za to zabrać bo to mi zajmie jakis tydzien :) [ instalacja wszystkich programów, sterowników, pierdów, środowisk programistycznych ]

Z ostatnich ciekawostek związanych z błędami Civ IV pojawiły się błędy dekompresji save'ów :(

BTW - mimo wszystkich problemów z civilem nadal uważam tę gierke za najlepszą w jaką grałem :)
 
 
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   25%   2/8
Irek_z_Kowal
Szeregowy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 69
Skąd: Kowale
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 11:52 am   

To bolesne, ale jeżeli trzeba to trzeba. Jak pisałem sprzęt mam bardzo podobny i zero problemów. Zanim dostałem paczkę, czytałem o problemach z kartami ATI i trochę się wkurzałem, że dostanę grę i nie będę mógł jej nawet zainstalować, ale wszystko przebiegło bezboleśnie.
 
 
Poziom: 7 HP   0%   0/130
   MP   100%   62/62
   EXP   25%   4/16
st
Gość
Wysłany: Pią Lut 03, 2006 9:28 pm   

mam problem chce wlaczyc civ'a4 a tu "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo się, poniewaz nie znaleziono d3dx9_26.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem". Juz installowalem i nic nie pomaga , a kiedys jak zainstalowalem to dzialalo ,a teraz nie!! pomocy!! Help me!!
 
AbuSebb
Szeregowy


Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 23
Skąd: Gdansk
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 11:29 am   

ehh... to sa bolesne chwile... nie wiem co to za biblioteka Tobie uciekla ale moze podczas wyinstalowywania jakiegos innego programu zostala takze usunieta. To sie czasami zdarza niestety:-(... nie chce niczego przesadzac ale moze sie okazac, ze musisz zrobic reinstalke systemu, aczkolwiek ja bym zaczal od sterownikow audio&video... bo to przewaznie z nimi sa problemy.

A skoro, jak piszesz, juz Ci gierka chodzila, to znaczy, ze nie jest to wina sprzetu a softu... a z tym zawsze jakos mozna sobie dac rade :) .
 
Poziom: 3 HP   0%   0/44
   MP   100%   21/21
   EXP   55%   5/9
Tajemniczy
Gość
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 9:48 pm   

Nie mogę zainstalować DirectaX9 (załączonego do gry)brakuje jakiś testów jak włanczam gre to mi pokazuje że nie znaleziono d3dx9_26.dll. pobrać też nie moge z żadnej strony.Czy to wina jakiegoś sterownika lub procesora czy poprostu pomoże format,przyznam że coś się ostatnio psuje chyba wina "śmieci"
 
   
Irek_z_Kowal
Szeregowy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 69
Skąd: Kowale
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 7:19 am   

d3dx9_26.dll możesz pobrać z tej strony, http://www.dll-files.com/....shtml?d3dx9_26 wgraj go do folderu system32 i zobacz czy zadziała.
Jeżeli nie to:
- odinstalowujesz Civ4
- usuwasz folder gry
- usuwasz c:\windows\system32\d3dx9_26.dll jeżeli istnieje
- restart
- instalacja Civ4 od początku

Daj znać jaki wynik.
 
 
   
Poziom: 7 HP   0%   0/130
   MP   100%   62/62
   EXP   25%   4/16
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
fanfiki, anime
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14