gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z Might and Magic IX
Autor Wiadomość
wierucha 
Kapral
K.I.C.H.A.


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 11
Skąd: Pleszew
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 3:21 pm   

Hunter napisał/a:
Sęk w tym, że uruchomienie Visty na 1 GB ramu spowoduje włączanie się notatnika przez 5 minut.


Sęk w tym, że mam 1GB ramu a notatnik uruchamia mi się natychmiastowo. Taki w tym sens, że prawdopodobnie źle sobie Vistę skonfigurowałeś.

Hunter napisał/a:
Nic nie wyszukuje przytacza po prostu codzienne problemy z jakimi musi się zmagać uzytkownik korzystając z tego systemu.


W tym miejscu u mnie na twarzy wystąpił uśmiech pożałowania. Mam dużo znajomych, którzy mają Vistę i nie skarżą się na nic, nie "zmagają" się z żadnymi problemami, wręcz nawet czasem przeciwnie zachwalają. Wystarczy tylko poprawnie zainstalować system.

Hunter napisał/a:
żeby wszelkie zabawy (jak ty to określasz) z terminalem pominąć :D


Ha, ha, ha! Pokaż mi chociaż jednego użytkownika linuxa, który dał radę go skonfigurować bez terminala... :razz:
 
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   12%   1/8
gary_joiner 
Porucznik
Zły Porucznik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 215
Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 3:52 pm   

wierucha napisał/a:
W tym miejscu u mnie na twarzy wystąpił uśmiech pożałowania. Mam dużo znajomych, którzy mają Vistę i nie skarżą się na nic, nie "zmagają" się z żadnymi problemami, wręcz nawet czasem przeciwnie zachwalają. Wystarczy tylko poprawnie zainstalować system.


Wszystkie wymienione przeze mnie problemy pojawiły się na laptopach z preinstalowaną Vistą (sam fakt ładowania tego systemy gdzie tylko popadnie mnie drażni). Sugerujesz, że producenci źle skonfigurowali system operacyjny? :P

Z moich znajomych Vistę posiadają tylko Ci, którzy zostali do tego zmuszeni (laptopy). I skarżą się cały czas. Pozostali moi znajomi się z nich śmieją. Ja dość entuzjastycznie powitałem premierę Visty, ale widząc te wszystkie trudności nie widzę żadnego sensu w rezygnowaniu z XPeka.
 
   
Poziom: 13 HP   0%   0/370
   MP   100%   176/176
   EXP   70%   21/30
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 5:03 pm   

wierucha napisał/a:
Ha, ha, ha! Pokaż mi chociaż jednego użytkownika linuxa, który dał radę go skonfigurować bez terminala...


Polecam zapoznać się z Ubuntu najnowszym i z Mandrivą 2007 Extreme Edition x2 ;)
 
 
   
Poziom: 34 HP   4%   129/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
wierucha 
Kapral
K.I.C.H.A.


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 11
Skąd: Pleszew
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 11:29 pm   

Hunter napisał/a:
Polecam zapoznać się z Ubuntu


Tak się składa, że mam Ubuntu 8.10...
 
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   12%   1/8
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 6:10 pm   

Bardzo dziwne. Ja korzystam z "Hożej Hawajki" czyli Ubuntu 8.04 i terminal wykorzystuje jedynie do instalacji i konfiguracji programó (SUDO).
Wszystko inne nie wymaga praktycznie terminala ;) Może masz po prostu źle skonfigurowany system ;) (Źle = nie pod Siebie).
 
 
   
Poziom: 34 HP   4%   129/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
wierucha 
Kapral
K.I.C.H.A.


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 11
Skąd: Pleszew
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 1:15 pm   

Hunter napisał/a:
Może masz po prostu źle skonfigurowany system ;)


Całkiem możliwe miałem już kilka problemów z Ubuntu, dlatego przesiadłem się na Fedore, teraz jak narazie nie mam kłopotów. :wink:
 
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   12%   1/8
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 6:38 pm   

Fedora moim zdaniem jest co najwyżej średnia ;) Zdecydowanie najlepszy jest Ubuntu :mrgreen:
 
 
   
Poziom: 34 HP   4%   129/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
benn.yo 
Szeregowy


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 3:53 pm   

było by mi niezmiernie miło gdyby panowie zamiast się sprzeczać jaki system jest lepszy by doradzili jak rozwiązać problem z wczytaniem M&M 9 zmiana systemu może coś da

ale vista mi się podoba i nie chce jej zmieniać na razie :arrow:

wiec proszę podsyłanie innych pomysłów to też rad na problem z niedziałającym M&M9

problem jest dokładnie taki sam jak wieruchy
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
player 
Szeregowy


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 6:16 pm   

Ja miałem podobny problem. Stateczek też mi się zatrzymał, ale że jestem dość porywczy to zacząłem wciskać co popadnie (na keyboardzie), no i płytę wyciągnąłem z napędu i zmieniłem na drugą (mam jakąś wersję dwupłytową dodawaną do jakiegoś czasopisma, jeśli dobrze pamiętam było to jeszcze SGK -Świat Gier Komputerowych). W każdym razie przeszło dalej i się zaczęło... Gierka strasznie spowalnia podczas ładowania ekranów (inwentarz, menu główne), tak bardzo że się grać nie da po prostu. To nie jakiś szrot tylko 4GB RAMU, Athlon 2,4 Ghz, GF 430, XP SP3 więc na pewno komp nie jest za słaby. Kiedyś grałem i było w porządku, tyle że na słabszej maszynce (ale też XP). Więc problem musi być natury kompatybilnościowej. Spróbuję reinstalować.

[ Dodano: Sob Lip 23, 2011 8:21 pm ]
Sprawdziłem, tj. próbowałem uruchomić na innym kompie. Jest jeszcze gorzej, znaczy po zainstalowaniu w ogóle się nie uruchamia. Otwiera się okienko konfiguracyjne, później takie czarne mniejsze i nic. Konfiguracja kompa inna, Athlon XP 1700, GF 5200, 768 Mgb RAM DDR 1, również XP SP3. Okazało się że jest patch w wersji 1.2 (a nawet 1.3 nieoficjalny), ale nigdzie nie znalazłem w wersji dla tej z CD Projekt czyli PL. Gdy tak szukałem natrafiłem na stronę CD Projektu, ale tam był tylko M&M 8: Day of Destroyer. Trochę poczytałem co tam piszą i w podobnych sprawacg należy sprawdzić sterowniki do procesora (bo to on może powodować problem). Także stery do CPu, rewizja itd. trza spróbować.
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
anime, opowiadania
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14