gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
problem z desert rats vs afrika korps
Autor Wiadomość
laska3001 
Szeregowy


Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 2
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 9:15 am   problem z desert rats vs afrika korps

Witam wszystkich!
Ostatnio wyczytałem na tym forum że ak vs dr to gra godna polecenia więc ją sobie "kupiłem" :wink: Zainstalowałem, chciałem odpalić a tu zonk wyskoczył mi taki error: the program requieres hardware T&L and stencil support (Thus 32 bpp desktop) Open window failed
I co dalej? Pogram sobie w tą gre czy nie za bardzo?
Taki mam sprzęt:
cleleron 1.50 GHz
504 RAM
i taką karte graficzną: Mobile Intel(R)915GM/GMS,910GML Express chipset family
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Wojman Czw Sie 17, 2006 1:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 1:47 pm   

laska3001 napisał/a:
i taką karte graficzną: Mobile Intel(R)915GM/GMS,910GML Express chipset family
Z góry dziękuje i pozdrawiam


Znaczy sie masz laptopa? Coz z laptopami jest czesto tak, ze ze wzgledu na to, ze musza byc lzejsze, a co wiecej pobierac mniej pradu (bo laptop czesto nie jest podlaczony do pradu np. podczas podrozy) wiec sa duuzo gorsze niz w stacjonarnych komputerach. Podejrzewam, ze masz karte graficzna, ktora po prostu tej gry nie lubi. Jest tez drugie rozwiazanie - Twoj komputer nie lubi pirackich gierek. :)
_________________
Uważaj na słowa - każde może stać się Twoim ostatnim
 
 
   
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
Scorpinor 
Chorąży


Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 93
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 4:04 pm   

To z całą pewnością wina karty graficznej. Widać Twoja karta nie obsługuję funkcji Transform & Lighting. Większość kart na stacjonarne pc ma już od dawna tą funkcję (od GeForce'a 1 w górę). Na różnych stronach widzałem, że gra wymaga 64 MB karty graficznej i co najmniej GeForca 3. Na swoim kompie więc sobie nie pograsz :/
 
 
   
Poziom: 8 HP   0%   0/159
   MP   100%   76/76
   EXP   63%   12/19
laska3001 
Szeregowy


Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 2
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 7:18 pm   

Tak to wszystko siedzi w laptopie No to porażka Dzięki Pozdrawiam
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
cecile85 
Szeregowy


Dołączyła: 11 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 7:37 am   

Witam, ja tez mam problem z ta karta, ale ja mam Mobile intel 945GM express chipset family i direcX wykrywa pamięć karty 64 MB, natomiast jakis konfiguratory gry, tylko 60, zainstalowalam nowy sterownik do karty, ale nic nei dalo, czy jest mozliwość, że karta jest zle skonfigurowana?? z gory dzieki na odp.
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
mande 
Pułkownik
Menedżer


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 1166
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 3:15 pm   

laska3001 napisał/a:
więc ją sobie "kupiłem"


Co masz konkretnie na myśli? Właściwie to ta gra miała swoją premierę w CDA, więc kupować to nie ma zabradzo czego.
_________________
Przed laty w Wielkiej Brytanii wymiana żarówki w państwowej placówce służby zdrowia wymagała zaangażowania 6 urzędników i podjęcia 17 decyzji, a czynności papierkowe z tym związane trwały 20 minut.
 
 
   
Poziom: 29 HP   2%   42/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   84%   79/94
tommo 
Szeregowy


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 3
Skąd: z Sochocina
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 5:18 pm   

No ale ze zintegrowaną grafą w grach to ty wiele nie zdiałasz.
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
KreciKs 
Szeregowy


Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 2
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 8:57 pm   

Mam podobnego laptopa... Te karty nie maja akceleratora 3d - maja funkcje Transform & Lighting.
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Sadsoldier502 
Szeregowy
ZAPALONY CZOŁGISTA


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 47
Skąd: Lublin
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 7:55 pm   

chodzi o to ze masz zintegrowaną karte grafiki z twardym dyskiem ja tez tak miałem ale teraz mam laptopa iktóry ma obie te rzeczy osobno i gra smiga że hej!!! :twisted:
 
 
   
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   69%   9/13
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
widmo, recenzje anime
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11