gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Patrician III
Autor Wiadomość
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 11:47 am   Patrician III

Na tym forum znajdziecie pomoc, poradę jak grać itp.
Jeżeli macie jakieś pytania to pisać lub jeżeli potrzebujecie wskazówek co dalej robić.
Patrician III to dość trudna gra dlatego uważam że przyda się wam taki temat.

[ Dodano: Wto Sie 21, 2007 8:33 pm ]
Albo wszyscy potrafią w nią grać, albo nikt w nią nie gra tylko ja :neutral:
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
konradcom 
Szeregowy


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 9:49 am   

Siema.W 3 kampanii "Początek Ligi Hanzeckiej"jest takie polecienie żeby zaatakować Brugię.
Wiesz może jak to się robi :?: :?:

I tam Cały czas Burmistrz pisze, że sabotażyści atakują
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 3:07 pm   

by zaatakować miasto trzeba zmienić banderę na piracka, będąc na wolnym morzu wchodzisz w zakładkę załogi i zmieniasz
Kampani w patricianie nie robiłem wolałem zawsze gre swobodna
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
Saint Patryk 
Szeregowy


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 3:57 pm   

no witam

są jakieś działąjące kody do niej ?
zwłaszcza na kasę.
Kupe czasu leżała u mnie na półce nie uzywana i teraz postanowiłem w nią pograć
tylko że jest strasznie mało kasy jak dla mnie a budynki są za drogie
wiem
wiem handel ale czymś trzeba przecież a w poradnikach piszą żeby budiwać dużo manufaktur

W manufaktuarach jest możliwość zmiany wydajności, coś to daje ?
bo skoro zmniejsza się wydajność to powinno moim zdaniem się zmniejszyć także liczba pracowników i koszty tego budynku
a tu fige nic sie nie zmienia
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   44%   4/9
Paweł94 
Kapral


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 120
Skąd: Tyszowce
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 5:15 pm   

Do Patricana chyba nie ma kodów. :roll:
 
 
   
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   100%   20/20
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 7:01 pm   

Nie grałem już szmat czasu ale:
zmjniejszajac liczbe produktów zmniejsza ci sie liczba pracowników a co za tym idzie koszt utrzymania budynku, jednak lależy pamietać ze całkowity kosz pracy tego budynku to:

liczba produktu jaki produkuje * cena jaka mamy podana w kantorze po wyprodukowaniu go + podatek za nieruchomosc

wiec jak zmniejszysz liczbe produktów to napewno koszty spadna ale gra nie pokazuje tego od razu po dniu czasu napewno robotnicy zostana zwolnieni do odpowiedniego poziomu

Cytat:
wiem handel ale czymś trzeba przecież a w poradnikach piszą żeby budiwać dużo manufaktur


manufaktury produkują po prostu taniej według tego równania mojego powyżej to wywnioskujesz sam

miasto gdy nie zależy mu na sprzedaży produktu winduje cenę a gdy ma ostatnia sztukę stara sie dać cenę zaporowa odwrotnie gdy ma za dużo i zapycha to tylko magazyny wtedy abo pozbyć sie puszcza po kosztach czyli po cenie jak ty masz cały czas produkując
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
Saint Patryk 
Szeregowy


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 7:29 pm   

a są jakieś trainery ale nie mogę sobie z nimi poradzić

Dzięki za odpowiedź :D
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   44%   4/9
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 1:43 am   

Poprodukuj towary które maja największe różnice w cenach gdy jest ich nadmiar i gdy nie ma ich wcale
dobre będą skórki i narzędzia na nich łatwo sie dorobisz na poczatek a potem rozszerzysz tylko działalność i samo już poleci pieniadze, sława, kobitki, i w końcu władza nad światem ;)


Apropo trainerów nie mam bladego pojecia
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
ProfesorGarczek 
Szeregowy
Atrakcyjność.


Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 2
Skąd: Strzelno
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 9:38 pm   

Dobry.
Mianowicie mam taki problemik:
Jestem sobie kupcem zamorskim w Lubece, mam żonę, 4 dzieci i 1.000.000 pieniążka ponad. I za cholerę nie mogę awansować na następny poziom czyli rajcę czy tam patrycjusza. Robię wszystko: Zatapiam piratów, odkryłem 2 nowe miasta, karmię biedaków, kościół rozbudowałem już maxymalnie, darowizny dla kościoła regularnie po 20.000 i więcej, w łaźni tym kolesiom płacę łapówki, mam 3 warsztaty więc pracę daje ludziom, mam 2 budynki mieszkalne, ufundowałem szkołę i mennicę zdaje się.
Co mam w końcu zrobić, żeby awansować wyżej?
Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki :]
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 6:08 pm   

3 warsztaty mogą być niewystarczające, zwiększ produkcje do 6 warsztatów i może postaw więcej domów bez czynszu.
Zakładów produkcji nigdy za wiele, najlepsze będą narzędzia po rude żelaza przepłyniesz sie do ripen albo Aalborg na patrycjusza później znów będziesz musiał zwiększyć produkcje, miasta sie rozrastają wiec i rynki zbytu będą
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
DoktorYO 
Szeregowy
yogi babu


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 12:47 pm   

Łukasz18 napisał/a:
by zaatakować miasto trzeba zmienić banderę na piracka, będąc na wolnym morzu wchodzisz w zakładkę załogi i zmieniasz
Kampani w patricianie nie robiłem wolałem zawsze gre swobodna

No nie moge zmienic i już! mam kapitana 40 marynarzy uzbrojony okręt i nie moge zmienic tej przekletej bandery
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Marcin17173 
Szeregowy
Marcin17173


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 3:26 pm   

jezeli chcesz napewno awansowac to bardzo dodby sposob i nigdy mnie niezwodzil to wybudowanie statkow pozbieraj potrzebne materialy i zacznij budowe duzej ilosci statkow na 100% dziala podniesiesz bardzo szybko reputacje w puzniejszej rozgrywce nawet dzieki budowie statkow mozesz zostac starszym gildi:)
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 9:14 pm   

Budowa statków tak jak i budowa warsztatów dają prace ludziom wiec zyskujesz w ich oczach możesz stosować zamiennie ale później statków ma się aż za dużo chyba ze się piratów topi
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
Marcin17173 
Szeregowy
Marcin17173


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 6:20 pm   

ale statki mozesz szybko tez sprzedac ;d
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Łukasz18 
Sierżant


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 143
Skąd: Chmielnik
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 6:56 pm   

no szniki kogi i krajery to tak, ale holki nie mógłbym :)
holki za bardzo się przydają w konwojach co do pozostałych to kilka krajerów tez potrzeba bo czasami do Torunia, Ładogi lub po winiacza do koloni skoczyć trzeba :)
ogólnie im więcej marynarzy i im więcej konwoji masz tym jesteś bardziej poważany i do tego również chyba liczebność floty tez się liczy a nie tylko jej wartość ale ja tam nie wiem :)
można sprzedawać statki ale i tak w późniejszym etapie gry jak pomyślisz ze można by jakiś statek sprzedać to znaczy ze i tak masz kasy jak lodu :D
dawno nie grałem pasuje odświeżyć :)
 
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   4%   1/25
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
fanfiki, anime
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 15