gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Kozacy europejskie boje
Autor Wiadomość
leszek
Szeregowy


Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 1
Wysłany: Sro Cze 15, 2005 8:45 am   Kozacy europejskie boje

Kupilem gazete"swiat gier komputerowych" z gra KOZACY EUROPEJSKIE BOJE , zainstalowalem ja bez problemu ale gry nie mozna uruchomic wyskakuje blad "wsystapil problem z dmcr.exe i aplikacja zostanie zamknieta" ustawilem zgodnosc z windows 98 i tez nie pomoglo posiadam windows xp pentium 4 1.7ghz geforce 4 mx 440 prosze o pomoc
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
timgrayson
Kapral


Dołączył: 20 Maj 2005
Posty: 30
Skąd: Janowice
Wysłany: Sro Cze 15, 2005 10:07 am   

Niewiem czy to pomoże ale spróbuj (miałem kiedyś coś podobnego)
Wejdź do katalogu z grą (ja mam w Program Files) i tam uruchom gre klikając na dmcr.exe. Chyba że to jakaś wina XP, ale u mnie w ten sposób sie uruchamiało bo z paska startu nie chciało :]
 
 
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   27%   3/11
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 1:52 am   

albo wyciagnij cracka z płytki :)

Ja tak miałem gdy pierwsyz raz instalowałem pirackiego Cossacks: European Wars i wyskakiwał mi identyczny problem ;-)
_________________
rock'n'roll
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Daniel
Szeregowy


Dołączył: 21 Lip 2005
Posty: 3
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 10:59 am   Ciągle tak samo

Mam ten sam problem ale zrobiłem wszystko co napisaliście i u mnie nadal wuskakuje ten problem.
Za pomoc byłbym Bardzo Wdzięczny .
Pozdrawiam Daniel
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Hipolit
Sierżant
Imperial Guard


Dołączył: 29 Gru 2004
Posty: 140
Skąd: %systemroot%
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 2:31 pm   Re: Kozacy europejskie boje

leszek napisał/a:
Kupilem gazete"swiat gier komputerowych" z gra KOZACY EUROPEJSKIE BOJE , zainstalowalem ja bez problemu ale gry nie mozna uruchomic wyskakuje blad "wsystapil problem z dmcr.exe i aplikacja zostanie zamknieta" ustawilem zgodnosc z windows 98 i tez nie pomoglo posiadam windows xp pentium 4 1.7ghz geforce 4 mx 440 prosze o pomoc


To jest problem z windowsem XP, rozwiazac go mozna w sposob nastepujacy:

1) zmienic nazwe folderu Video na Video1
2) zmienic rozdzielczosc ekranu na 1024*768

To umozliwi odpalenie Art of War i European Wars na XP'eq... niestety, inaczej nie pojdzie.

Mozna jeszcze ruszac w trybie zgodnosci z winda 98, ale tam trzeba pamietac ze z ikonki skrutu wtedy nie pujdzie, tylko bezposrednio z dcmr.

U mnie skutkowalo jedynie zmiana nazwy folderu video.

Hej!

PS. czy tylko u mnie nie dziala nasze forum brp kreatyna? czyzby in4 bralo krwawy odwet :D ..?
_________________
Izrael - Dzis rano w centrum Jerozolimy powiesil sie zamachowiec samobójca. Jedna ofiara smiertelna.
Strona izraelska zapowiedziala krwawy odwet.
 
 
Poziom: 10 HP   0%   0/230
   MP   100%   110/110
   EXP   90%   20/22
timgrayson
Kapral


Dołączył: 20 Maj 2005
Posty: 30
Skąd: Janowice
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 5:55 pm   

Midziała :]
 
 
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   27%   3/11
Daniel
Szeregowy


Dołączył: 21 Lip 2005
Posty: 3
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 7:45 pm   

Bardzo serdeczne dziękuje
I jestem bardzo wdzięczny.
pozdrowienia Daniel
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Hipolit
Sierżant
Imperial Guard


Dołączył: 29 Gru 2004
Posty: 140
Skąd: %systemroot%
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 9:27 pm   

nie ma za co danielku...

za to zapraszam ciebie do zakrecenia sie wokol naszego forum gdzie gadamy czesciej o kozaczych sprawach...

www.brp.kreatyna.pl/forum

Serdecznie pozdrawiam

Hipcio

PS. a czy to znasz... www.cossacks.sztab.com ?
_________________
Izrael - Dzis rano w centrum Jerozolimy powiesil sie zamachowiec samobójca. Jedna ofiara smiertelna.
Strona izraelska zapowiedziala krwawy odwet.
 
 
Poziom: 10 HP   0%   0/230
   MP   100%   110/110
   EXP   90%   20/22
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 12:25 pm   

Ja mam taki maly problem zwiazany z gra Kozacy: Europejskie Boje. Wstyd sie przyznac, ale problem mam już w pierwszej misji kampanii Ukraińskiej. Otóż po bohatersko odpartym ataku Tatarów do mojej wsi przybywa posłaniec z Polski z decyzją polskiego sejmu. Po jego wypowiedzi pojawia sie nowy cel misji - uwolnienie Kozaków więzionych przez polaków. I tu pojawia się problem, bo po pierwsze moja niezwycieżona armia w niewyjaśnionych okolicznościach zniknęła (sprawa do Archiwum X?). To by było jeszcze do przeżycia gdyby nie fakt, że po mniej więcej 2-3 minutach gry pojawia się komunikat, że przegrałem, bo polska barka zabrała więźniów. Proszę o podpowiedź jak przejść tę misję w czasie tych 3 minut. Bo jak dla mnie jest to nierealne.
_________________
Uważaj na słowa - każde może stać się Twoim ostatnim
 
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Lis 10, 2005 11:16 pm   

Jeśli ona sprawia Ci trudność to co dopiero będzie w następnych :D Ale jeśli zmysł stratega jest z tobą to zapraszam na www.cossacks.sztab.com tam odnajdziesz obszerne poradniki na temat jak przejśc dane misje. A od siebie mogę powiedzieć iż stawiasz 3 koszary i produkujesz na maxa wojów, przejmujesz armaty po lewej i budujesz tam kopalnie. Przesuwasz się wraz ze swoją armią na południe kierując się z górno-lewego rogu dzięki czemu na drodze do walki z tobą staje jedynie jazda konna tatarów. A później zostają już tylko lachy które pokonujesz jednym strzałem z haubicy i koniec :D
_________________
rock'n'roll
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 12:22 am   

s2nto napisał/a:
A od siebie mogę powiedzieć iż stawiasz 3 koszary i produkujesz na maxa wojów, przejmujesz armaty po lewej i budujesz tam kopalnie.


Mam 4 domy kozackie (czyli innymi słowy - Koszary), produkuje tylu wojowników ilu się da, nie zmienia to faktu, że w 3 minuty nie jestem w stanie dojść do wyznaczonego miejsca. ;-(
_________________
Uważaj na słowa - każde może stać się Twoim ostatnim
 
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 3:49 pm   

To zacznij od początku - pewnie za długo trwała twoja walka z tatarami :)
_________________
rock'n'roll
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob Lis 12, 2005 9:55 pm   

Cytat:
To zacznij od początku - pewnie za długo trwała twoja walka z tatarami Smile


Powiem szczerze, że zniechęciłem się do tej gry. Za bardzo niektóre elementy zaczęły mnie denerwować. Zamiast Kozaków lepiej włączyć ciekawą grę Majesty.
_________________
Uważaj na słowa - każde może stać się Twoim ostatnim
 
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 8:55 am   

Wojman napisał/a:
Powiem szczerze, że zniechęciłem się do tej gry. Za bardzo niektóre elementy zaczęły mnie denerwować. Zamiast Kozaków lepiej włączyć ciekawą grę Majesty.

NIkt nie powiedział że wspinanie się po szczeblach wojskowej kariery musi być przyjemny ;-)

Ja zaczynałem moją pierwszą kampanie od Anglików - pływanie na statkach jest o wiele łatwiejsze niż misje na ziemiach RON-a.
_________________
rock'n'roll
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Lis 15, 2005 12:02 am   

Cytat:
Ja zaczynałem moją pierwszą kampanie od Anglików - pływanie na statkach jest o wiele łatwiejsze niż misje na ziemiach RON-a.


Te Hiszpańskie statki też są denerwujące. :) Na kilka dni odstawie sobie Kozaków, przynajmniej do czasu jak przejde całe Majesty. A zostało mi już niewiele - ostatnia misja z podstawowej gry i 12 misji z dodatku Northen Expantion. Wspomne tylko, że dojście do ostatniej misji zajęło mi raptem dwa dni. :)
_________________
Uważaj na słowa - każde może stać się Twoim ostatnim
 
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
recenzje anime, fanfiki
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14