gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Heroes III - jak wygląda gra wieloosobowa
Autor Wiadomość
Jedi
Szeregowy


Dołączył: 09 Paź 2005
Posty: 3
Wysłany: Nie Paź 09, 2005 7:22 pm   Heroes III - jak wygląda gra wieloosobowa

Witam wszystkich! Chciałem sobie kupić na allegro Heroesa III, ale przed tym chciałem się zapytać jak wygląda gra przez neta? Czy jest serwer 3DO (np. jak BattleNet) czy każdy sam hostuje i trzeba wpisać jego IP aby się połączyć?
Pozdr
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Nie Paź 09, 2005 10:58 pm   

Chłopie - po co ci aukcja na allegro :]
Legalnie gra kosztuje 20zł: http://www.gram.pl/gra.asp?id=56
_________________
et nunc erudimini qui iudicatis terram

--> http://www.playpc.pl
--> http://uber-play.blogspot.com/
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
Jedi
Szeregowy


Dołączył: 09 Paź 2005
Posty: 3
Wysłany: Pon Paź 10, 2005 4:47 pm   

Ale powiedzcie mi jak wygląda ta gra w trybie multiplayer?!! Bo to dla mnie bradzo ważne! Czy 3DO ma jakiś swój serwer na który podłączają sie gracze jak np. battlenet czy każdy sam hostuje i trzeba znać jego nr IP??
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
inqistor
Generał


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 509
Wysłany: Pon Paź 10, 2005 9:05 pm   

Jest kilka serwerów ogólnych. GameSpy chyba obsługuje HoMM, ale dla wewnętrznego IP pozostaje KALI.
 
Poziom: 20 HP   1%   8/893
   MP   100%   426/426
   EXP   82%   43/52
kam_diablo
Kapral


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 12
Wysłany: Nie Paź 16, 2005 10:54 am   

Sama gra wyglada mniej wiecej tak:

Jezeli jest twoj ruch to oczywiscie wszystko robisz tak jak w single, tu zalezy od serwera/osoby zakladajacej serwer, masz na to okreslony limit czasu. Z kolei gdy juz ty zrobiles wszystkie ruchy to jest tura przeciwnika. Ty w tym czasie nic nie robisz, ewentualnie mozesz sobie rozmawiac z innymi i przymyslec sobie strategie na najblizsze rundy (przynajmniej ja tak robilem :D ). Non-stop widzisz mape i mozesz myszka przegladac mape. Takze mozesz w srodku swojego zamku.

Jezeli chodzi o te serwery, to mozesz zainstalowac wyszukiwarke serwerow, m.in. "Game Spy" albo "Eye", i bedziesz mial duuuza liste serwerow ;) .
 
 
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   25%   2/8
Gość

Wysłany: Pon Paź 31, 2005 12:06 pm   

odpowiem na twoje pytanie Jade. Nie można grać w Heroes III - gra wieloosobowa przez internet. W menu heroes III jest opcja gra wieloosobowa i tam można grać w parę osób- od 2 osób do 8 osób.

POZDROWIENA

ZŁOTY SMOK
 
ZŁOTY SMOK
Gość
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 12:12 pm   

Odpowiem na każde pytanie dotyczące heroes III. Przeszedłem całą kampanię i wszystkie inne mapy, i mam na wszystko odpowiedzi!

POZDROWIENIA

ZŁOTY SMOK
 
Jedi
Szeregowy


Dołączył: 09 Paź 2005
Posty: 3
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 8:29 pm   

Ludzie pomóżcie! Kupiłem właśnie złotą edycję heroesa (za 14zł w sklepie ;) ) i nie wiem jak mogę zagrać za pośrednictwem internetu? Powiedzcie co mam zrobić, jaką opcje wybrać. Jakby co to mam zanstalowanego Herosa z dodatkami (bez żadnych patchów ani serwerów).
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Gość

Wysłany: Czw Mar 02, 2006 11:12 am   

mam pytanko jak zagrać przez internert w Heroes III z sąsiadem. mamy internet przez kablówkę. Dzięki za wszelakie informacje na ten temat Pozdrawiam :o
A..... :shock:
 
inqistor
Generał


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 509
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 6:09 pm   

Jeśli ta kablówka ma sieć lokalną (widać was w otoczeniu sieciowym), to wystarczy wybrać protokół IPX, local, czy jak to tam się nazywa w H3. Jeśli w otoczeniu was nie ma, to trochę bardziej skomplikowane.
 
Poziom: 20 HP   1%   8/893
   MP   100%   426/426
   EXP   82%   43/52
atenka
Gość
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 9:42 am   

Mam internet przez kablówkę ale u nas nie ma zew ip zatem zaistalowałem hamachi. Mam Złotą Edycję Herosów ale nie moge grac przez internet ponieważ podczas podłączenia się do mnie do gry czy odwrotnie wystepuję komunikat błędu sieci?? Co mam zrobić. Mam jednen ale po jego wgraniu pokazał się taki sam komunikat, poza tym nie mam wł żadnych zapor
 
inqistor
Generał


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 509
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 10:05 pm   

Ja bym raczej nie tykał niczego, co chodzi tylko pod Windows 2000/XP. Do połączenia bezpośredniego polecam KALI, bo na tym HoMM na pewno działa (sam grałem).
Ale naprawdę sprawdźcie, czy nie macie sieci lokalnej, wtedy nie trzeba żadnej przejściówki. Czy jest we właściwościach sieci ustawiona nazwa komputera? Jeśli tak, to zapewne sieć lokalna jest.
 
Poziom: 20 HP   1%   8/893
   MP   100%   426/426
   EXP   82%   43/52
atenka
Gość
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 6:51 pm   

a gdzie mogę sprawdzić to otoczenie ?? :D
 
inqistor
Generał


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 509
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 5:27 pm   

W Windows 95-chyba 2000 powinna byc ikona otoczenie sieciowe na pulpicie. W XP to zdaje się jest w zakładce sieć? (chyba raz w życiu to sprawdzałem, więc nie jestem pewien). Powinno tam być widać spis podsieci.
Jeśli nie ma spróbujcie zainstalować protokół IPX - on znajdzie automatycznie, jeśli jest sieć lokalna.
 
Poziom: 20 HP   1%   8/893
   MP   100%   426/426
   EXP   82%   43/52
Gość

  Wysłany: Czw Maj 18, 2006 3:22 pm   

ZŁOTY SMOK napisał/a:
Odpowiem na każde pytanie dotyczące heroes III. Przeszedłem całą kampanię i wszystkie inne mapy, i mam na wszystko odpowiedzi!

POZDROWIENIA

ZŁOTY SMOK



Jak można gra z innymi graczmi :?:
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
forum anime, widmo
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14