gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Exterminacja
Autor Wiadomość
jaca90
Szeregowy


Dołączył: 29 Sty 2006
Posty: 1
Skąd: Rozdrażew
  Wysłany: Nie Sty 29, 2006 6:49 pm   Exterminacja

Pytam osoby które grały w EXTERMINACJE i nie modły przejść misji(kampanii) ludzi na drugim układzie planetarnym.
 
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
inqistor
Generał


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 509
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 6:31 pm   

Tam z tego co pamiętam nie produkuje się drugi surowiec, ot i cała filozofia. Widziałem 2 wersje i w obu było to samo.
 
Poziom: 20 HP   1%   8/893
   MP   100%   426/426
   EXP   82%   43/52
Skuti
Szeregowy


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 1:59 pm   

Czy ktoś wogóle przeszedł tą gre do końca? Jest ok ale ma problem na drugiej galaktyce. Jak przejde jedną z ostatnich planet to mi gre wywala. Dzieje sie tak w chwili kiedy jest "odpalany" desant obcych jednostek na planete którą właśnie zdobyłęm.

Z surowcami nie było problemu. Wszystko mi sie produkuje tylko ból jest jak sie planete zdobędzie :(

Jak by nie to giera była by super :(
 
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Farin
Szeregowy
:]


Dołączył: 10 Sty 2006
Posty: 4
Skąd: pabianice
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 11:32 am   

Tak sobie naszła mnie ochota ostatnio żeby zagrać ponownie w tą gierkę :]
Mam problem z misją wewnątrz budynku (układ planetarny pierwszy). jakoś cholera wszystkich ludzików mi tam zabijaja :[
Ma ktoś wypróbowany sposób?
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Skuti
Szeregowy


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 12:09 pm   

Ja miałem ten sam problem ale jest na niego prosty acz żmudny sposób. Trzeba wchodzić i wychodzić od razu z budynku :) za każdym razem kiedy wejdziemy (wystarczy jeden !!! żołnierz) i wyjdziemy z punktów zdrowia budynku jest odejmowany 1 lub 2 % :) Wystarczy około 50-80 żołnierzy i problem z głowy :)

Giera i tak mi sie wiesza na drugim układzie planetarnym :( Pisałem do firmy która ją wydała i dostałem 2 patche do niej !!! bezpośrednio od producenta gry !!! i k... nie działają :( albo może są pod inny system? Ja mam XP a wiadomo jak jest ze starymi grami pod XP...

Zauważcie że gra wiesza sie w momencie kiedy na zdobytej planecie jest lokalizowany desant wroga... i tylko w tym momencie. Ma ktoś jakiś sposób żeby to obejść? Można niby od razu po zdobyciu planety i jeszcze przed desantem podnieść matke i polecieć na inną planete ale wtedy nie mamy technologi które są dostępne po zdobyciu tej planety :(

Powodzenia
 
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
jovi27
Szeregowy


Dołączył: 28 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 1:36 pm   

Witam wszystkich.
Jestem nowa na forum a od niedawna zapalonym graczem (zapalona graczka) exterminacji :mrgreen:
Tez mam problem z gra w drugim systemie, czyli sprawa wydostania sie z planety SKAETEL (chyba tak sie ta planeta nazywa) jest nie do zrealizowania, gra sie wywala w chwile po wiadomosci o zdobyciu planety, nie zdaze nawet desantu wyslac. Naszukalam sie sporo na googlach o tym bledzie ale bezskutecznie, poza tym malo jest wogole info o grze w necie, no coz, gierka prosta ale cieszy :wink: .
Szkoda :cry:
Chyba nic nie da sie zrobic skoro nawet patche nie dzialaja.

btw
Czy ktos mial te same problemy na w98? (ja tez gram na XP, ustawienia zgodnosci, wylaczanie dzwieku i tp nic nie daje)

pozdrawiam
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Skuti
Szeregowy


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 2:33 pm   

Witam wszystkich
Też mam patche do tej gry ale nie działają. Dostałęm je bezpośrednio od producenta !!! Pisałem do nich no i mi odpisali i dorzucili do meila 2 patche ale niestety albo ja nie wiem (co raczej odpada) jak je uruchomić albo są zwalone. Ciekawe co jest na trzeciej galajtyce? Rozmawiałem kiedyś na GG z ludkiem który twierdził że mu sie udało na 3 galaktyke dostać i dopiero tam mu sie gra wieszała.

Problem w grze pojawia sie w chwilke po tym jak zdobędziemy planete i jest spowodowany pojawieniem sie desantu wroga na już zdobytej planecie. Da sie to obejść ale nie będziemy mieli technologii dostępnej po zdobyciu tej planety.

Jak by co pisać na GG 6049631

Pozdro
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
jovi27
Szeregowy


Dołączył: 28 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 7:40 pm   

Ano, gierka jest gdzies niedopracowana i raczej nie spodziewajmy sie skutecznych poprawek (brak zainteresowania gra). W ramach rekompensaty przerzucilam sie na Total Annihilation, tez wciaga :mrgreen:
Jakby ktos z Was byl zainteresowany to polecam swietna stronke o grze z patchami, UnitPackami i tp: http://www.totala.strategie.pl/. Z tym ze czasem link jest nie aktywny i zglasza sie "tubuza", po prostu trzeba sprobowac pozniej.
Mam nadzieje ze nie macie mi za zle ze wrzucilam tutaj info o TA , ale to tylko w ramach zrekompensowania strat i zalu, w miedzyczasie kombinujmy co z ta Exterminacja. :wink:
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
tommo 
Szeregowy


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 3
Skąd: z Sochocina
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 7:48 pm   

no niby i ja grałem i też tego nie przeszedłem do końca
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Boor3k 
Szeregowy
Champion of Chaos


Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1
Skąd: Poznań
  Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 2:05 pm   

Ja mam katastrofalny problem z gierką... :neutral: Nie mogę przedostać się Pionierem do drugiego układu. Po prostu się nie da... Próbowałem już wszystkiego ale nic nie mogę wskórać... Objaśni mi ktoś jak WY to robicie?
Sama w sobie jest świetna. :grin: Lubię "starocie"/"klasyki" - różnie to ludzie nazywają :razz: bo mają swój niepowtarzalny i niespotykany już dziś klimat. :grin:
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
lokatylokacz 
Szeregowy


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 2:14 am   

Witam, ja mam taki problem w pierwszym układzie... atakuje budynek chyba nazywa się "Baza główna" czy jakoś tak... nie ważne jak długo w niego bije nic sie nie dzieje energia spada tylko do 99% i tyle... jak chce do niego wejść to gra się wiecha... Ma ktoś jakiś pomysł ??
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
jimix 
Szeregowy


Dołączył: 04 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 8:39 pm   

Skuti napisał/a:
Czy ktoś wogóle przeszedł tą gre do końca? Jest ok ale ma problem na drugiej galaktyce. Jak przejde jedną z ostatnich planet to mi gre wywala. Dzieje sie tak w chwili kiedy jest "odpalany" desant obcych jednostek na planete którą właśnie zdobyłęm.

Z surowcami nie było problemu. Wszystko mi sie produkuje tylko ból jest jak sie planete zdobędzie :(

Jak by nie to giera była by super :(


Piszę, ponieważ sam szukałem odpowiedzi ale nigdzie jej nie mogłem znaleźć.
Aby naprawić błąd występujący w drugim układzie należy zainstalować patch ze strony:
http://info.techland.pl/v....php?f=21&t=103

Jeżeli patch nie będzie chciał się uruchomić należy zmienić w rejestrze nazwę klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Techland\Exterminacja
z Exterminacja na Extermination.

Wtedy już nie powinno być problemu z drugim układem.
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Kamilo131416 
Szeregowy


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 7:58 am   

Powiem tak nikt bez patchów do Exterminacji nie przeszedł 2 układu zawsze na jakiejś planecie albo problem z atakiem koloni po podbiciu planety ja w to grałem około 100 razy i nigdy nie umiałem jej przejść. Robili tą gre ludzie mądrzy i ludzie głupi ci mądrzy zrobili 1 i 3 układ, a ci głupi 2. Gdy ją zainstalujesz to zawsze jest jakiś problem ja miałem taki że gdy podbiłem planetę nie było ataku wroga dopiero na samym końcu wszyscy przyjechali na JEDNĄ PLANETE! i wszystko wybili. Nigdy nie ma czegoś idealnego ;/

[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 8:18 am ]
Aha w trzecim układzie jak słyszałem to po podbiciu planety na każdej innej podbitej jest atak. Ludzie z TECHLANDU gdy zaczęli dostawać emaile z powodu Exterminacji skończyli ją dopracowywać i tak każdy ma teraz problem. Spróbujcie zainstalować Exterminacje na C:/ a jak będzie problem to na D:/ i tak dalej niekiedy top daje efekty ja z innymi takimi grami to samo robie.

[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 7:39 pm ]
Skuti napisał/a:
albo może są pod inny system? Ja mam XP a wiadomo jak jest ze starymi grami pod XP...


Ja tą grę sprawdzałem 15/16 kwietnia na każdym innym systemie nawet na Viscie ale i tak to samo na 98Windows troche lepiej chodziło z tym że jak już leciałem do 3 galaktyki i się potem nie chciało włączyć ;/

[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 7:51 pm ]
Znalazłem!!! Jeśli ktoś chce kupić jedyne 1,50 http://www.allegro.pl/ite...wietny_rts.html jak co to ja kupuje na dole są screeny z 3 GALAKTYKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grin: czyli najprawdopodobniej ktoś przeszedł grę!!!
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
asdadsasd 
Szeregowy


Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 3:46 am   III układ stoi otworem

Kamilo131416 napisał/a:
Powiem tak nikt bez patchów do Exterminacji nie przeszedł 2 układu zawsze na jakiejś planecie albo problem z atakiem koloni po podbiciu planety ja w to grałem około 100 razy i nigdy nie umiałem jej przejść. Robili tą gre ludzie mądrzy i ludzie głupi ci mądrzy zrobili 1 i 3 układ, a ci głupi 2. Gdy ją zainstalujesz to zawsze jest jakiś problem ja miałem taki że gdy podbiłem planetę nie było ataku wroga dopiero na samym końcu wszyscy przyjechali na JEDNĄ PLANETE! i wszystko wybili. Nigdy nie ma czegoś idealnego ;/

[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 8:18 am ]
Aha w trzecim układzie jak słyszałem to po podbiciu planety na każdej innej podbitej jest atak. Ludzie z TECHLANDU gdy zaczęli dostawać emaile z powodu Exterminacji skończyli ją dopracowywać i tak każdy ma teraz problem. Spróbujcie zainstalować Exterminacje na C:/ a jak będzie problem to na D:/ i tak dalej niekiedy top daje efekty ja z innymi takimi grami to samo robie.


Piszę z więlką ulgą na sercu o 3 w nocy, bo w końcu udało mi się przejść do trzeciego układu. Po wielu latach frustracji, niszczenia płyt i kupowania, instalowania gry na nowo i mozolnych próbach przejścia sławnego 'desantu na planecie Cotta'.

Podszedłem do całej sprawy taktycznie i pomyślałem, że jeśli zawsze gra zawiesza się przy desancie na Cotta to postarałem się przejść układ tak, aby przechodzić Cotta możliwie jako ostatnią. W ten sposób przeszedłem 8 planet, potem Cotta, a na koniec pojawiła się 10-ta planeta na ktorej była baza główna identyczną jak w pierwszym układzie. Po zburzeniu bazy głównej automatycznie opanowałem układ BEZ DESANTU na Cotta.

Ścieżka ta pozbawiła mnie dużej części ulepszeń i projektów, które powinno się mieć przy normalnym trybie rozgrywki, no i również początki na każdej planecie, począwszy od bodajże piątej, były bardzo trudne i wymagały użycia kilku transporterów AA3 z 5-cio żołnierzami i centurionami.

Na pierwszej planecie nowego układu obcy od początku mają dwa działa jonowe i dwa bunkry także myślę, że będzie ciekawie;]

pozdrawiam wszystkich zapaleńców
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Szatan 
Szeregowy


Dołączył: 18 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 11:13 pm   

Zapraszam do wejść tutaj aby Techland ruszył się do skończenia tego co zaczęli 1999 roku ...

http://www.facebook.com/p...263840323721126
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
recenzje anime, fanfiki
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10