gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Co sadzicie o nadchodzacym HoMM5?
Autor Wiadomość
ToP3K
Szeregowy
HeroesFan

Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 3:52 pm   Co sadzicie o nadchodzacym HoMM5?

Piszcie o waszych odczuciach na temat zblizajacego sie HoMM5, jestem ciekaw waszych opinii ;]

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   77%   7/9
kolospl
Kapral
szeregowy

Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 3:55 pm   

nie mogę sie doczekać! mam kilka filmików fajne :D !
Ostatnio zmieniony przez kolospl Wto Wrz 27, 2005 11:38 am, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   35%   7/20
Backside 
Major
JazzFunk Planeta

Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 10:18 pm   

Ja sie grą średnio interesowałem pod względem informacyjnym.

Widziałem 2 filmiki - jedno Intro, który zwiastuje beznadziejną fabułę gry :] (diabły napadają na ziemie i niszczą ludzkie miasta, czemu przeciwstawiaja się antyczni czy anielscy bohaterowie - moze w czasach Homera wzbudziło by to zachwyt :D ), a drugi to miasto - fajnie, że w 3D, ale nic specjalnego, w dodatku koleś mówił jakby chciał, a nie mógł :D .

Widziane screeny były b. przyzwoite, ale nie za dużo mi mówią o koncepcji gry, co w tym przypadku jest najważniesze.

Z kolei "oczytany" kolega powiedział mi, że HoM&M V ma być powrotem do "trójki", co mnie niezmiernie cieszy i liczę na to czego oczekiwałem od części IV - Heroes of Might and Magic III nowej generacji !!!

--> http://www.playpc.pl
--> http://uber-play.blogspot.com/

Poziom: 26 HP   5%   81/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   5%   4/78
Tomi
Szeregowy
Pro owner

Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 10:06 am   

No jeżeli powrót do trójki to musze koniecznie zobaczyć, a na początku miałem mieszane uczucia :D

MP   100%   8/8
   EXP   66%   6/9
Laondoq
Kapral

Wysłany: Pią Wrz 30, 2005 8:19 pm   Laon's reply

powiem wam tyle... i tak wam to nie ruszy;]

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   75%   6/8
Loz
Gość
Wysłany: Sro Paź 05, 2005 2:53 am   

Nowy system walki w Homm5??!! :shock: Mają wprowadzić aż 2 - ATB - czyli system rodem z Final fantasy:D oraz starą dobrą turówkę :D :D

musk1993
Szeregowy

Wysłany: Wto Paź 11, 2005 4:15 pm   

Hmmm...Heroes V? Mam obawy i to znaczne. Przede wszystkim 3D. Trójwymiarowa grafika może znacznie osłabić siłę gry :( . A poza tym, na pewno zwiększą się wymagania, o czym boleśnie przekonałem się odpalając na moim złomie "czwórkę" :( .

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   25%   2/8
nikt
Szeregowy

Wysłany: Sob Paź 29, 2005 8:36 pm   

fakt - co ważniejsze dla twórców gry - bajeczna grafika przyciągająca nowych fanów czy grywalność...

MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
inqistor
Generał

Wysłany: Nie Lis 27, 2005 11:57 pm   

Czy ktoś widział już betę? Jak wam się podoba osobna inicjatywa bohatera? A "pasek inicjatyw"? Nic wielkiego, ale zabawne i przydatne.
Pytanie dodatkowe: WoG też robili Rosjanie i dodatek jest wybitnie munchkiński. Czy HoMM V też będzie takie? W każdym razie peasant nie ma po 1 wszystkiego, a monk'i (rzucają jakieś własne czary) są przerażająco mocne (25 zabija 25 łuczników jednym ciosem).

Poziom: 20 HP   3%   26/893
   MP   100%   426/426
   EXP   84%   44/52
Boolseye 
Chorąży
(Bull's Eye)

Wysłany: Czw Gru 22, 2005 9:24 am   

Za jakiś czas pojawi się zapowiedź, ale mogę wam powiedzieć, że nawet słowem nie wspomniano o najważniejszej części rogrywki, czyli ekonomii. W tej kwesti autorzy byli podejrzanie tajemniczy i coś mi się wydaje, że szykują w tej kwestii jakąś niespodziankę. Sam osobiście jestem pełen obaw, ponieważ pomimo tego, że HM&MV ma nawiązywać do trójki, to niestety okrojono ową trójkę. Jednak jak ukaże się zapowiedź będziecie wiedzieli więcej :)

Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
tomcio08
Szeregowy

Wysłany: Pon Mar 27, 2006 3:54 pm   

Cześć,
Jeśli HOMM5 ma nawiązywać do trójki, to będzie fajnie. Jednak 3D.. No bo grafika 3D raczej nie nawiązuje do trójki, prawda? Wolałbym, żeby to byli starzy, klasyczni Heroesi.. no cóż, nie będą, bo jak wiadomo, 3DO zbankrutowało. Jeśli nawet, to i tak z grafiką 3D nie będą to starzy, klasyczni Heroesi. Jakby ktoś wiedział, to niech napisze na forum, kiedy HOMM5 ma wyjść, bo na stronach piszą, że koło grudnia (?), a tak jakoś w to wątpię. Na razie ujawniono 2 zamki - aniołów i demonów. No cóż, nie trzeba było tego ujawniać, bo każdy, kto lubi Heroes wie, że zawsze musi być Życie i Śmierć. Co do 3D mam obawy (za dużo by wymieniać). Ale i tak myślę, że Ubisoft postara się o HOMM5. To tyle.

PS. Ja jestem tu nowy :)

MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
Odpowiedz do tematu