Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Paź 2004 Posty: 843 Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 10:18 pm
Ja sie grą średnio interesowałem pod względem informacyjnym.
Widziałem 2 filmiki - jedno Intro, który zwiastuje beznadziejną fabułę gry :] (diabły napadają na ziemie i niszczą ludzkie miasta, czemu przeciwstawiaja się antyczni czy anielscy bohaterowie - moze w czasach Homera wzbudziło by to zachwyt ), a drugi to miasto - fajnie, że w 3D, ale nic specjalnego, w dodatku koleś mówił jakby chciał, a nie mógł .
Widziane screeny były b. przyzwoite, ale nie za dużo mi mówią o koncepcji gry, co w tym przypadku jest najważniesze.
Z kolei "oczytany" kolega powiedział mi, że HoM&M V ma być powrotem do "trójki", co mnie niezmiernie cieszy i liczę na to czego oczekiwałem od części IV - Heroes of Might and Magic III nowej generacji !!!
_________________ et nunc erudimini qui iudicatis terram
Hmmm...Heroes V? Mam obawy i to znaczne. Przede wszystkim 3D. Trójwymiarowa grafika może znacznie osłabić siłę gry . A poza tym, na pewno zwiększą się wymagania, o czym boleśnie przekonałem się odpalając na moim złomie "czwórkę" .
Czy ktoś widział już betę? Jak wam się podoba osobna inicjatywa bohatera? A "pasek inicjatyw"? Nic wielkiego, ale zabawne i przydatne.
Pytanie dodatkowe: WoG też robili Rosjanie i dodatek jest wybitnie munchkiński. Czy HoMM V też będzie takie? W każdym razie peasant nie ma po 1 wszystkiego, a monk'i (rzucają jakieś własne czary) są przerażająco mocne (25 zabija 25 łuczników jednym ciosem).
Za jakiś czas pojawi się zapowiedź, ale mogę wam powiedzieć, że nawet słowem nie wspomniano o najważniejszej części rogrywki, czyli ekonomii. W tej kwesti autorzy byli podejrzanie tajemniczy i coś mi się wydaje, że szykują w tej kwestii jakąś niespodziankę. Sam osobiście jestem pełen obaw, ponieważ pomimo tego, że HM&MV ma nawiązywać do trójki, to niestety okrojono ową trójkę. Jednak jak ukaże się zapowiedź będziecie wiedzieli więcej
Cześć,
Jeśli HOMM5 ma nawiązywać do trójki, to będzie fajnie. Jednak 3D.. No bo grafika 3D raczej nie nawiązuje do trójki, prawda? Wolałbym, żeby to byli starzy, klasyczni Heroesi.. no cóż, nie będą, bo jak wiadomo, 3DO zbankrutowało. Jeśli nawet, to i tak z grafiką 3D nie będą to starzy, klasyczni Heroesi. Jakby ktoś wiedział, to niech napisze na forum, kiedy HOMM5 ma wyjść, bo na stronach piszą, że koło grudnia (?), a tak jakoś w to wątpię. Na razie ujawniono 2 zamki - aniołów i demonów. No cóż, nie trzeba było tego ujawniać, bo każdy, kto lubi Heroes wie, że zawsze musi być Życie i Śmierć. Co do 3D mam obawy (za dużo by wymieniać). Ale i tak myślę, że Ubisoft postara się o HOMM5. To tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum