gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
CM 2003/2004
Autor Wiadomość
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2700
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 1:42 pm   

Chyba mnie nie rozumiesz... Ciekawym, jak sobie wyobrazasz przeprowadzanie analizy jednego konkretnego zachowania podczas gdy w kazdej nanosekundzie uklad odniesienia ulega nieustannym zmianom. A jesli nie motyl z Wysp Dziewiczych( a przeciez nie da sie prognozowac superdokladnie zachowania wszystkich owadow z owego archipelagu) to z Malediwow, tudziez Papui Nowej Gwinei...

To byl PRZYKLAD! Nie da sie symulowac swiatu z cala jego roznorodnoscia. Nie da!

Swoja droga - deczko odeszlismy od tematu a i tak do niczego to nie doprowadzilo:))) Podyskutujemy przy okazji szachow.:))))
 
 
Poziom: 41 HP   4%   215/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   40%   71/177
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 1:57 pm   

Cytat:

w kazdej nanosekundzie uklad odniesienia ulega nieustannym zmianom


Co nie oznacza, iż nie da się go symulować. Poprostu komputery mamy jeszcze za wolne. :P
Cytat:

Podyskutujemy przy okazji szachow


OK :)
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2700
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 2:09 pm   

Echhhh, nie chcesz zrozumiec, a to przeciez podstawy teorii chaosu. W calym wszechswiecie istnieje stala, ograniczona ilosc materii( atomow - jakas tam liczba, nie pamietam, moze jakis mat-fizyk mnie tu wspomoze?:)) ) ale z kolei nie ma zadnych ograniczen w kwestii reakcji zachodzacych miedzy nimi. Gdyby wiec nawet kazdy atom, foton - przenosil jakas jedna konkretna informacje( 0 albo 1 - wiecej wszak nie jest w stanie) to wystepowalby ewidentny brak mocy obliczeniowej - wszak kazdy z tych atomow wymagalby opisania przy pomocy czterech wspolrzednych( polozenie w przestrzeni i czasie). Zbudowanie komputera symulajacego SWIAT jest po prostu technicznie( a wiec i w kazdy inny sposob) NIEMOZLIWE.


Dlatego, jak widzisz, zawsze istnieje co najmniej nieskonczenie male prawdopodobienstwo, ze zaistnieje czynnik diametralnie odmieniajacy biezacy uklad swiata. Ot, cala dyspozycja dnia:))))))
 
 
Poziom: 41 HP   4%   215/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   40%   71/177
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 2:17 pm   

Tak ogólnego pojęcia nie brałem w rachubę, ale faktycznie, w takim wypadku nie mogę zaprzeczyć. Zaś pomimo tego, że mat-fizykiem jestem, to nie moge Cię wspomóc (moja wiedza mimo wszystko jest jeszcze ograniczona - ograniczona do poziomu lieum oczywiście :) )
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2700
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 5:34 pm   

Ot, przypomnialem sobie( chyba:)))))) owa liczbe - jesli wiec mnie pamiec nie myli, na caly wszechswiat sklada sie okolo 10^28 atomow... Ale jeszcze w miedzyczasie zweryfikuje owa liczbe...
 
 
Poziom: 41 HP   4%   215/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   40%   71/177
Gonzo 
Porucznik


Dołączył: 10 Kwi 2004
Posty: 610
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 6:03 pm   

Cytat:
Pozatym nikt tego nie czyta jak jest pare długich postów tego samego autora pod rząd.


Ja czytam.;)
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   61%   36/59
QBO
Szeregowy


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 2
Wysłany: Sro Kwi 21, 2004 9:47 pm   Cracovia

Gram Cracovią jestem w 2 lidze na 8 miejscu i mam długo już 200.000 poniewiaż w tą gre zaczołem dopiero grać i nie wiem jak kase sobie zarobić. Jak mozna rozbudowywać stadion i zmieniać ceny biletów ???
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw Kwi 22, 2004 2:30 pm   

1.Najpierw trzeba poprowadzić zespół do zwycieńst za wygranie ligi :D , pucharów jest kasa.
2.Zarząd się niezgodzi jezeli jestes nowy na stanowisku (o rozbudowe prosi się zarząd).
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Krzak 
Kapitan


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 194
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Kwi 23, 2004 1:57 pm   

Cytat:
Gram Cracovią jestem w 2 lidze na 8 miejscu i mam długo już 200.000 poniewiaż w tą gre zaczołem dopiero grać i nie wiem jak kase sobie zarobić. Jak mozna rozbudowywać stadion i zmieniać ceny biletów ?


Jeśli chodzi o stadion, to tak jak mówi Andrew - o rozbudowę prosi się zarząd.
Jeśli chodzi o zmianę cen biletów, to mi nie wiadomo, by w ogóle istniała taka możliwość - czytaj "nie da się zmieniać cen biletów" :) .
Jeśli chodzi o zarabianie kasy, to jest to uzależnione od tego, jak dobrze sobie Twój klub radzi. Im lepsze masz wyniki, tym więcej kasy dostajesz - z biletów, z reklam, z relacji TV twoich meczy, itd. Prócz tego dostajesz również kasę za sprzedaż swoich zawodników.
 
 
Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   100%   27/27
QBO
Szeregowy


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 2
Wysłany: Sob Kwi 24, 2004 9:47 pm   SPOX

Właśnie Cracovią weszłem do 1 ligi i zaczynam grać w niej narazie zagrałem tylko jeden towarzyski w 1 lidze ale dostałem 250.000 za wejście do 1 ligi i juz na mój mec ztowarzyski przysżło 5978 ludzików to nieźle jak wczęsniej na ligowe :) Narazie mam już tylko 33.000 długu.
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Andrew_wojownik
Kapral


Dołączył: 05 Kwi 2004
Posty: 423
Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 10:19 am   

Za wygranie pierwszej ligi dostaje się pawie 1 000 000 zł. Ja na groclinie za transmisje z ligi dostałem 10 000 000zł. Za wygranie w lidze mistrzów meczu 750 000 za remis 500 000. QBO jak dobrze poprowadzisz cracovie to będziesz w środku tabeli. Jka odkopiesz się z długów to kup paru dobrych zawodników (do ataku proponuje - niedzielana pomoc - mile ) jak kupisz paru dobrych zawodników to od razu parę miejsc do góry podskoczysz (więcej kasy za transmisje). A co do cen biletów nie masz wpływu zarząd sam ustala ceny. :D
 
 
Poziom: 19 HP   0%   0/798
   MP   100%   381/381
   EXP   12%   6/49
Gonzo 
Porucznik


Dołączył: 10 Kwi 2004
Posty: 610
Wysłany: Nie Kwi 25, 2004 1:54 pm   

Cytat:
QBO:
Gram Cracovią jestem w 2 lidze na 8 miejscu i mam długo już 200.000 poniewiaż w tą gre zaczołem dopiero grać i nie wiem jak kase sobie zarobić.


Jak zarabiać i jak nie dopuścić do bankructwa klubu przeczytaj poradnik mojego autorstwa pod adresem www.sztab.com/manager/html/por001.html - tam masz wszystko wujaśnione.

Cytat:
QBO:
Jak mozna rozbudowywać stadion i zmieniać ceny biletów ???

Rozbudowa stadionu jest ŚCIŚLE powiązana z sukcesami, które osiągasz w danym klubie. Staraj się zawsze wywiązywać z zdań, które powierza Ci zarząd, np. jeśli masz zająć miejsce w dolnej strefie tabeli, to staraj się zając miejsce w środku i jeśli zarząd poprosi Cię o redukcję płac - nie wachaj. Im więcej sukcesów na koncie, tym większą masz szansę na rozbudowę stadionu, ale sukcesy te muszą być notowane systematycznie! No i najważniejsze: jeśli zarząd nie ma pieniędzy, a Ty grasz wręcz wyśmienicie, to i tak NIC Z TEGO - klubu po prostu nie będzie stać na taką (dużą) inwestycję.
Cen biletów nie można ustalać w CeeMiem, jak to wspomniał już Krzak.
 
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   61%   36/59
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
anime, opowiadania
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14